Vegán Életmód

“A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem. Szeretni azt jelenti, hogy figyelsz.”

( Antoine de Saint-Exupéry )

ÖRÜLÖK, HOGY RÁKATTINTOTTÁL ERRE A MENÜPONTRA, ÉS ÉRDEKELNEK A VEGÁN ÉLETMÓDDAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK!

Talán az állatok iránti szeretetedet miatt találtál ide, amit azzal is kimutatsz, hogy az elárvult kutyusok sorsát a szíveden viselve támogatod a kutya menhelyeket! Lehet, hogy az egyik legjobb barátod éppen a hűséges lovad, és a lovaglás a kedvenc időtöltésed! Az is lehet hogy a doromboló cicákat kedveled, a hangulatot, melyet a jelenlétük áraszt az otthonod melegében!

Tudom hogy jó szíved van, és soha nem akarnál rosszat az állatbarátaidnak, soha nem bántanád őket, és főleg képtelen lennél arra, hogy elvedd az életüket, majd megfőzzed, és jóízűen megegyed őket! De nem vagyok biztos abban, hogy tudod, azokat az állatokat, akikhez nincs személyes kötődésed, születésük pillanatától borzasztó körülmények között tartják. Halálukig tartó kegyetlen kínzásokat átélve, megfosztják a méltóságuktól, a szabadságuktól, a családjuktól, csupán csak azért, hogy az emberek megegyék őket! Évente több milliárd szeretetre vágyó, öntudattal rendelkező kiszolgáltatott állatról van szó, akik nem ártottak senkinek.

8. ÉVE HÚSMENTESEN

8. éve, elsősorban az állatok iránti szeretetem miatt döntöttem úgy, hogy nem eszem többé húst. Azóta egyre jobb egészséggel, közérzettel, és energiával élem a napjaim!

Ha szeretnéd elkezdeni a húsmentes életed, de vannak kételyeid, mert attól tartasz, hogy egészségtelen, vagy le kell mondanod a tartalmas, fehérjedús, és jóízű ételekről, akkor inspirálható lehet számodra, hogy több világhírű sportoló, testépítő, színész, és híres ember mellett, Patrik Baboumian Németország legerősebb embere is VEGÁN.

Vízlábnyom…

Földünk erőforrásai rohamosan csökkennek! Bolygónk 71 % a víz, és ennek is csak az 1 % a édesvízkészlet!

Vegán életmóddal nem csak az állatokat, és az egészségedet óvhatod, rengeteget tehetsz azért is, hogy az ökológiai lábnyomodat, és ezen belül a vízlábnyomodat csökkentsd! A közvetett vízfogyasztás jelentős mértékben növeli vízlábnyomunkat. Például 1 kg marhahús mire az asztalunkra kerül, átlag 13-15 ezer liter vizet emészt fel, ebben benne van az állatok etetésére használt termény vízigénye is. 1 pohár tej előállítása 200 liter vizet, 1 szelet kenyér 40 liter vizet, 1 szem alma termesztése 70 liter vizet, 1 darab hamburger előállítása 2400 liter vizet vizet igényel…

BABFÉLÉK 10 dkg

Előállításához szükséges víz: 103 liter

 • Fehérje: 22 g
 • Rost: 15 g
 • Vas: 5.0 mg
 • Kalcium: 123 mg
 • Magnézium: 171 mg
 • Koleszterin: 0 mg
 • Ára: 67.-Ft

MARHAHÚS 10 dkg

Előállításához szükséges víz: 1480 liter

 • Fehérje: 22 g
 • Rost: 0 g
 • Vas: 1.9 mg
 • Kalcium: 16 mg
 • Magnézium: 23 mg
 • Koleszterin: 74 mg
 • Ára: 253.-Ft

A VEGÁN ÉTKEZÉS NEM JELENT EGYET A FEHÉRJEHIÁNYOS TÁPLÁLKOZÁSSAL

Ha megnézed a növényi táplálékon élő legerősebb, és legizmosabb állatokat, mint az elefántot, a gorillát, a zebrát, a szarvasmarhát, a zsiráfot, a bivalyt, vagy az orrszarvút, akkor láthatod, hogy egyiknek sincs fehérje hiánya. Természetük szerint élnek, és táplálkoznak! Nem sóznak,  édesítenek, ízesítenek! Az ember által még érintetlen természet svédasztalán, mindent megtalálnak amire szükségük lehet!

Nem vérszegények, nem soványak, és nem kövérek. Nincs cukorbetegségük, fogszuvasodásuk, gyenge csontozatuk, emésztési problémájuk, vagy izomsorvadásuk! Gyönyörűek, egészségesek, és erősek, pedig nem esznek húst…

SOKAN ÉRTENEK EGYET AZZAL A VÉLEMÉNNYEL, HOGY AZ EMBER HÚSEVŐNEK SZÜLETETT…

Ha ez igaz lenne, akkor legalább az őseinknek kellett volna hasonló képességekkel rendelkezniük, mint a ragadózóknak!  Hallottál, vagy láttál e már olyat, hogy egy ember, csupán a fogaival kioltsa az életét egy szarvasmarhának, egy disznónak, vagy egy apró testű nyuszinak? Majd ezek után szőröstül-bőröstül, a húst, a belsőségeket, és a csontokat is gond nélkül megrágva, nyersen, és véresen mindenféle evőeszközt nélkülözve jóízűen elfogyasztaná? Ezek után pedig könnyedén megemészti? Nem fáj a hasa, a gyomra, még akkor sem, ha ez-az általa elfogyasztott állat, esetleg hosszú órákat is eltöltött hűtés nélkül a 40 %-os melegben, legyekkel beborítva a tűző napon?!

A VEGÁNOK GYAKRAN FOGYASZTANAK GÉNMÓDOSÍTOTT SZÓJÁT…

A világ szójatermesztésének minimum 70 % takarmányként szolgál az állattenyésztés számára, továbbá a biodízel egyik alapja a szója(olaj), ehhez is nagy mennyiségre van szükség kb. 24%-ra! A szóját nem csak a négylábú jószágok hizlalására, etetésére termesztik óriási mennyiségben, hanem a haleledelekbe is bedolgozzák. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. A vegánok többsége ha szóját eszik, akkor odafigyel arra, hogy az lehetőség szerint egészségesen Bio legyen, és ne legyen génmódosított. Egy átlagos húsevő pedig sokszor nem is tud róla, de több szóját visz be a szervezetébe mint egy Vegán! Ez azért van, mert gyakran a különböző felvágottakat, készételeket, és a húskészítményeket is szójával dúsítják! A húsiparban sok esetben olyan szójával etetik az állatokat, ami génmanipulált, növekedési, és egyéb hormonokat tartalmaz, a fertőzések, és a betegségek ellen pedig nagyon erős antibiotikumokat is kevernek hozzá! Rendkívül szomorú, hogy az ilyen szójával felhizlalt állat húsával együtt, ezeket az antibiotikumokat, és hormonokat is beviszi a szervezetébe az a fejlődésben lévő gyermek is, akinek feltálalják az ebből készült ételt!?

Sokszor kérdezik ezt tőlem: Zsuzsi, ha nem eszel húst, sem tojást, sem tejterméket, akkor mit eszel?

Étrendemben napi szinten szerepelnek a gyümölcsök frissen, vagy aszalva. A rizs, a csicseriborsó, a gomba, a babfélék, a zabpehely, az olajos magvak, a hüvelyesek, a növényi tejek, a köles, a rizstészta, az édesburgonya, és a zöldségek. Havonta kétszer-háromszor eszem szójából, vagy szejtánból készült ” húspótló” ételt. 

Imádom az összes fűszert, a fahéjt, a kurkumát, a gyömbért, a színes borsot, a csípős, a magyaros, az Indiai, az Olaszos, és a Thai ízeket. Rendszeresen sütök vegán pásztorpitét, pizzát. Nagyon sokszor főzök vörös lencse, brokkoli, fokhagyma, paradicsom, zeller, és különböző zöldség krémleveseket. A főzelékek, és a durum tésztából készült ételek is a kedvenceim közé tartoznak! 

A növények is éreznek…

Valóban, a növények is éreznek! Hunyd be a szemed és figyeld te mit érzel,  amikor arra gondolsz, hogy mi a különbség például egy alma felvágása, és egy ló levágása között! Egy sárgarépa megpucolása, és egy nyuszi megnyúzása között! Egy szőlőfürt leszemezése, és egy kisborjú feldarabolása között! Egy kosár meggy kimagozása, vagy egy disznó kibelezése között? Ugye érzed a hatalmas különbséget? Az almát könnyedén felvágnád, a sárgarépát lazán megpucolnád, a szőlőfürtöt vidáman leszemezgetnéd, a meggyet örömmel kimagoznád, de ugyanilyen örömmel, vidáman, könnyedén, és lazán megtudnád tenni a többit is?  

DE MI A BAJ A TEJJEL?

Ha belegondolsz egyetlen faj sem él a földön az emberen kívül, aki egy másik faj anyatejét inná!

A tehéntej a kisborjú tápláléka. A húsipar, és a tejipar kéz a kézben járnak, mert a kisborjú életének célja nem az, hogy borjúmást készítsenek belőle! A növényi tejek tiszták, és egészségesek. Nem tapad hozzájuk vér, és erőszak. Ha húsmentesen táplálkozna, és növényi tejet fogyasztana mindenki, akkor egyetlen kisborjút sem kellene elszakítani születésének pillanatában az édesanyjától!

AZ ALÁBBI FOTÓKON KÉT ÁLLATFAJ LÁTHATÓ, AZ EMBEREK TÖBBSÉGE SZERINT AZ EGYIK ÁLLATFAJ ÉTEL, A MÁSIK PEDIG NEM…

SZARVASMARHA

Öntudattal, és kifejlett idegrendszerrel rendelkező emlős. Újszülöttjét anyatejjel táplálja, védelmezi, és gondoskodik róla! Érez, lát, és hall. Képes tanulni, alkalmazkodni a környezetéhez. Könnyen megérti a jelenlétében tartózkodó emberek, és állatok közötti társadalmi kapcsolatot, és a hierarchiát.

KUTYA

Öntudattal, és kifejlett idegrendszerrel rendelkező emlős. Újszülöttjét anyatejjel táplálja, védelmezi, és gondoskodik róla! Érez, lát, és hall. Képes tanulni, alkalmazkodni a környezetéhez. Könnyen megérti a jelenlétében tartózkodó emberek, és állatok közötti társadalmi kapcsolatot, és a hierarchiát.

C

A tehenek

Szoros érzelmi kapcsolatban, barátságban vannak fajtársaikkal. Szeretnek a családjuk közelében aludni, és örülnek, ha sikerül megoldaniuk egy problémát. Imádják a zenét.

Nincs különbség!

C

A csirkék

ugyanúgy dorombolnak, mint a macskák. Több mint 100 embert képesek egymástól megkülönböztetni. Jövőbeli döntéseiket múltbeli tapasztalatok alapján hozzák meg.

C

A disznók

képesek játékokkal játszani, kiváló a memóriájuk, az intelligenciájuk. Kifinomult a tájékozódási képességük, és “énekelnek” a kis malacaiknak szoptatás közben.

AZ EMBEREK TÖBBSÉGE NEM TUDJA, MILYEN ÁRON JUT EL A TÁNYÉRJÁIG AZ “ÉTEL”!

Az alábbi filmen megtekinthető két órás dokumentumfilmben drónokkal, és rejtett kamerás felvételekkel megmutatják a valóságot! Készülj fel, hogy a film több részében megrázóan kegyetlen! Lehet nem tudsz minden jelenetet végignézni, ahogyan én sem, és sírni fogsz ahogyan én is! Mégis minden igazi állatbarátnak látnia kellene! Mert ha eddig nem tudtad, hogy a húsevésért az állatoknak milyen mértékű kínzásokat, szenvedéseket kell elviselniük, akkor tudnod kell az igazságot!

Neked van bátorságod az igazsághoz?

A videóban látható jelenetek egészen addig fognak történni, ameddig levesszük a polcokról az állati eredetű összetevőket tartalmazó termékeket, és megvásároljuk a húskészítményeket. A jó hír az, hogy bármikor dönthetsz te is a növényi táplálkozás mellett! Szívesen segítek neked, és az interneten is rengeteg információt, és ételreceptet találsz! Vásárolj VEGÁN jelzéssel ellátott termékeket, melyekből a Biocom termékpalettájából is kedvedre válogathatsz!

Tudatos

étkezési szokásaiddal, és a vásárlásaiddal rengeteget tehetsz az állatokért, az egészségedért, és a természet szépségeinek megóvásáért!

” Az állatok többsége az ember helyett a természethez alkalmazkodott. Hagyjuk ott őket, ahová valók, mert minél többet ragadunk ki a természetből, annál kevesebb szépség marad itt a földön. “

( Carol Bigley )

Telefon: +3620 617 6050

varazslatosviz@gmail.com

Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

u

Kérdések

Facebook